16ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Kύπρου «Όψεις του Κόσμου»

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Kύπρου 
«Όψεις του Κόσμου» 24-30 Ιουνίου 2017

Το Φεστιβάλ Όψεις του Κόσμου, ο Διεθνής Οργανισμός της UNESCO για το Animation ASIFA και το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, με μεγάλη τους χαρά ανακοινώνουν τη διοργάνωση του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σινεμά Animation, «Όψεις του Κόσμου». Το πρωτοπόρο Φεστιβάλ, που περιλαμβάνεται στην λίστα των κορυφαίων του κόσμου, συνεχίζει με αφοσίωση την πορεία διάδοσης της τέχνης του Animation στον τόπο μας κι επιφυλάσσει ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων, σεμιναρίων και εκθέσεων, αντάξιο των προσδοκιών του κοινού που το περιβάλλει με την αγάπη του κάθε χρόνο. 

Για άλλη μια χρονιά, λοιπόν, θα προβληθούν μια επιλογή από τις σημαντικότερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά animation από όλο τον κόσμο, θα βραβευτούν ταινίες από το Κυπριακό και το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, θα παρουσιαστούν εκθέσεις και εργαστήρια (masterclasses) από διεθνείς προσωπικότητες του animation και παράλληλα αφιερώματα, συναυλίες και προβολές παιδικών ταινιών animation.

 Poster Design: Koji Yamamura (Japan)


Το φετινό φεστιβάλ εστιάζει στην Ιαπωνία και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 και το EU JAPAN FEST θα διοργανώσουν μεταξύ άλλων μια μεγάλη έκθεση σύγχρονης Ιαπωνικής Χαρακτικής στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία, έκθεση παραδοσιακής Ιαπωνικής Χαρακτικής Ukiyo-e στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια, καθώς και αφιέρωμα στο Ιαπωνικό ανεξάρτητο σινεμά Animation και έκθεση με έργα του σημαντικότερου αντιπροσώπου των ημερών μας στο ανεξάρτητο Ιαπωνικό Animation Koji Yamamura. Ο Yamamura θα είναι επίσης μέλος της διεθνούς κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί στην Πάφο, τη Λεμεσό και τη Λευκωσία. Συγκεκριμένα: Στο Αρχοντικό της Αξιοθέας στη Λευκωσία, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τραπέζας Κύπρου στην Φανερωμένη, στο θέατρο ένα στη Λευκωσία, στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια, στον Πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο και στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο. Ένας από τους ιδρυτικούς στόχους του Φεστιβάλ και που παραμένει ως σήμερα, υπήρξε η αποκέντρωση της σύγχρονης τέχνης, κάτι που αναπτύχθηκε στην πορεία και τροφοδότησε στη συνέχεια την ανάπτυξη και άλλων Φεστιβάλ στην ύπαιθρο του τόπου μας.

Επιπλέον φέτος εγκαινιάζεται μια νέα συνεργασία μεταξύ του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Κύπρου και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού. Η συνεργασία αυτή θα δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Λεμεσό τον Αύγουστο με Animated Documentaries. (Anidocs)

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και λεπτομέρειες για το πλήρες πρόγραμμα το φεστιβάλ θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.



Επίσημος Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
Αθλοθέτηση βραβείων: Τράπεζα Κύπρου
EFFE Label 2017-2018
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Πάφος 2017
Στηρίζουν: το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ)

Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!