Δαντέλες και Σύγχρονη Τέχνη σε Εφαρμογή - Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου





Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου αποτελεί το κόσμημα ενός τόπου πλούσιου σε πολιτισμική κληρονομιά, ο οποίος ανάγει την ύπαρξή του στην αρχαιότητα. Το Μουσείο, το οποίο διακρίνεται για τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του, πήρε το όνομά του από το μοναχό πατέρα Καλλίνικο Σταυροβουνιώτη, τέκνο και ευεργέτη της Αθηένου καθώς και εξαίρετο αγιογράφο. Το Μουσείο περιλαμβάνει συλλογές: Εκκλησιαστικής Τέχνης, Αρχαιολογική και Εθνογραφική και συστεγάζεται στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου, μαζί με το Δημαρχείο της κωμόπολης. Σκοπός των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου είναι η λειτουργία του ως κέντρο άμεσης επικοινωνίας μουσειακών αντικειμένων και επισκεπτών, πηγή γνώσης για μικρούς και μεγάλους, αφύπνιση μνήμης για τα χρόνια εκείνα τα παλιά, πόλο έλξης τουριστών και γνωριμία με την τοπική - εθνική ιστορία και πολιτισμό.


Ο Δήμος Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και με αφορμή την παρουσίαση της Έκθεσης «Εφτά Ιστορίες. Δαντέλες και Σύγχρονη Τέχνη», διοργανώνουν εκδηλώσεις με θέμα «Δαντέλες και Σύγχρονη Τέχνη σε Εφαρμογή», την Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν εργαστήρια τέχνης και κεντητικής, κατά τις ώρες 11:00-13:00 και 16:30-18:30. Το πέρας των εργαστηρίων θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Αθηένου, κ. Κυριάκο Καρεκλά και το Διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Παύλο Παρασκευά, καθώς και παρουσίαση έργου σύγχρονης τέχνης, το οποίο θα δημιουργηθεί στον εξωτερικό χώρο του Καλλινίκειου Δημοτικού Μεγάρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης προβολή ταινίας με τίτλο «Η δημιουργία μιας Έκθεσης» και ξενάγηση στην Έκθεση που φιλοξενεί το μουσείο.
Τα εργαστήρια τέχνης θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες: Αναστασία Λαμπασκή Ονησιφόρου, Ειρήνη Κλοκκαρή, Έλενα Τσιγαρίδου, Ναταλία Πεχλιβάνη, Χριστιάνα Πουγεράση, Χρυσόστομο Ιωσηφίδη και Χρυσόστομο Κίτα. Το εργαστήριο κεντητικής θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την κεντήτρια Παντελίτσα Τράχηλου.


Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO.


Πρόγραμμα Εργαστηρίων: 
11:00-13:00  ‘‘Δαντέλα στον πηλό & αφηρημένη τέχνη’’
Αναστασία Λαμπασκή Ονησιφόρου & Χριστιάνα Πουγεράση / Ηλικίες: 8 - 12 ετών
11:00
-13:00 ‘‘Ολόπλουμη γραφιστική’’
Χρυσόστομος Ιωσηφίδης & Χρυσόστομος Κίτας / Ηλικίες: 16+
16:30
-18:30  3D Αθηενίτικη δαντέλα’’
Ειρήνη Κλοκκαρή, Έλενα Τσιγαρίδου & Ναταλία Πεχλιβάνη / Ηλικίες: 12 - 18 ετών
16:30
-18:30  ‘‘Δαντέλα με το βελόνι’’
Παντελίτσα Τράχηλου / Ηλικίες: 16+
17:30
-18:30  ‘Δημιουργούμε το φοινικωτό με νήματα’’
Οικογένειες & παιδιά 3 - 8 ετών
 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια μέχρι τις 12|05|17, τηλ. 24524002, συμμετοχή δωρεάν.



Graphic Designer | aggeliki.mk@gmail.com
"Πολίτης της Κυριακής" | "Παράθυρο"
#Γραφιστορίες #097
  

Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!