Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ πάει τα Ελληνικά κινούμενα σχέδια στο ANNECY

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού animation θα λειτουργήσει ελληνικό περίπτερο στο μεγαλύτερο και πιο φημισμένο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων του Annecy (12-17 Ιουνίου 2017), χάρη στην πρωτοβουλία της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ και σε συνεργασία με την ΑΣΙΦΑ Κύπρου καθώς και τα αντίστοιχα Φεστιβάλ ανιμέισον σε Ελλάδα & Κύπρο, αλλά και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, της ΕΡΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΟΤ και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Η ελληνική κοινότητα κινουμένων σχεδίων εκπροσωπείται με δύο ολοκληρωμένες ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ (ΑΙΝΙΓΜΑ των Αντώνη Ντούσια και Άρη Φατούρου και ΕΘΝΟΦΟΒΙΑ του Γιάννη Ζιόγκα) ενώ θα παρουσιαστούν και δεκαεπτά σχέδια παραγωγής ή ολοκληρωμένες ταινίες Ελλήνων και Κυπρίων δημιουργών προς αναζήτηση διεθνών συμπαραγωγών. Η παρουσίαση της ελληνικής παραγωγής θα γίνει με συστηματικό τρόπο μέσω της Δράσης #GreekAnimationRocks, η οποία θα παρουσιαστεί συνολικά στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας (Auditorium Theo Angelopoulos) την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00.

 
Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ είναι γνωστή στο ευρύτερο κοινό από την πρόσφατη Δράση για τα “70 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων” (1945-2015) και τη διοργάνωση στην Ελλάδα του ετήσιου εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων (28/10). Ο δίγλωσσος κατάλογος 70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινούμενων σχεδίων, ο οποίος εκδόθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα και τώρα θα ταξιδέψει και στο Annecy.



 Κύριος σκοπός της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ είναι η προβολή και η προώθηση του ελληνικού κινούμενου σχεδίου και της καλλιτεχνικής και εμπορικής δράσης των δημιουργών και πάσης φύσεως συντελεστών της τέχνης των κινουμένων σχεδίων τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δικτύων.

Δείτε την Ελληνική Συμμετοχή στην Αγορά Animation του Annecy (ΜIFA):
annecy | programme



Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!