Travellink Project και 2ο Behance Portfolio Review Κύπρου



Δυο εκδηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση με την οπτική επικοινωνία και το design έχουν προγραμματιστεί για τον φετινό Οκτώβριο, με επίκεντρο τη Λευκωσία. Η πρώτη, αφορά τη φιλοξενία για πρώτη φορά στην Κύπρο της δράσης Ink Project.Exhibition. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δημιουργικού γραφείου Corn Studio το οποίο συνδυάζει τη γραφιστική και την εικονογράφηση με άλλες εφαρμοσμένες τέχνες ή τάσεις της εποχής και αποτελεί μια έκθεση με αφίσες σχεδιασμένες από σχεδιαστές και δημιουργικά γραφεία εμπνευσμένες από την εκάστοτε θεματολογία. Το Travellink, είναι η πέμπτη κατά σειρά έκθεση του project, μιας και προηγήθηκαν οι Swink, Dressink, Shakink και Filmink, οι οποίες συνδύασαν το design με τη swing/jazz κουλτούρα, τη μόδα, τα cocktails και τον κινηματογράφο αντίστοιχα.

Το Travellink προέρχεται από την σύνθεση των λέξεων Travel και Ink , ταξίδι και μελάνι και είναι ένα κάλεσμα για σχεδιαστές να αποτυπώσουν τις ιδέες του μέσω της σύγχρονης “ψηφιακής μελάνης” σε σχέση με το θέμα. Το Project αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να ενώσει σχεδιαστές από όλο τον κόσμο οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο πάθος, τη γραφιστική και ιδιαίτερα τον σχεδιασμό αφίσας.

Με αφορμή τη θεματολογία του Travellink, προέκυψε και η συνεργασία του ΙΝΚ Project.Exhibition με το Graphic Stories Cyprus το οποίο θα φιλοξενήσει την έκθεση στην Κύπρο, προσθέτοντας επιπλέον είκοσι αφίσες από σχεδιαστές της Κύπρου αλλά και του εξωτερικού. Σκοπός των Ιnk Projects είναι να προωθήσουν τις έννοιες της γραφιστικής και της εικονογράφηση στο ευρύ κοινό που μπορεί να μην γνωρίζει τη σημασία τους. Για το λόγο αυτό έχει τη μορφή ενός ανοικτού party-event. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00, στη Σχολή Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών, “Αιγαία” που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αγίων Ομολογητών 81 στη Λευκωσία. ενώ τα έργα των δημιουργών θα παραμείνουν στον χώρο μέχρι το τέλος του μήνα.

Για 2η φορά το Behance Portfolio Review έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί στην Κύπρο, αυτή τη φορά στη Λευκωσία με οικοδέσποινα την γράφουσα, Αγγελική ΜΚ Αθανασιάδη. Το Behance Portfolio Reviews είναι τοπικές συναντήσεις της δημιουργικής κοινότητας χρηστών του Behance ανά τον κόσμο. Σε αυτές νέα και παλαιότερα μέλη συναντιούνται, αναλύουν δημιουργικές στρατηγικές, εξετάζουν τα portfolio τους, συνδέονται και κοινωνικοποιούνται. Σκοπός της δημιουργικής αυτής συνάντησης είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των δημιουργικών επαγγελματιών της Κύπρου και η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την περεταίρω ανάπτυξη των τεχνών και του design.

Το Behance Portfolio Reviews ευελπιστεί να φέρει την ακμάζουσα διαδικτυακή κοινότητα της Κύπρου σε επαφή, σε χώρους εκτός διαδικτύου, να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει τους δημιουργικούς αυτούς ανθρώπους στο να μοιραστούν τις ιδέες τους μέσα από την παρουσίαση της δουλείας τους και τελικά να τους βοηθήσει όχι μόνο να αναδείξουν αλλά και να αναπτύξουν την τέχνη τους. Στο 2ο Behance Portfolio Review Κύπρου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να αλληλεπιδράσουν με τους αξιόλογους προσκεκλημένους ομιλητές, να αντλήσουν γνώση και εμπειρία και να κοινωνικοποιηθούν με μέλη της τοπικής δημιουργικής κοινότητας της Κύπρου και όχι μόνο.

Καλεσμένοι ομιλητές είναι, ο διεθνούς φήμης visual designer Χάρης Τσέβης, η εικονογράφος και καλλιτέχνης Δάφνη Χριστοφόρου από τη Λευκωσία και ο graphic designer Απόστολος Τσιοβάρας από την Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών “Αιγαία”, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, ώρα έναρξης 17:00. Μετά το πέρας των ομιλιών θα γίνουν παρουσιάσεις Behance Projects από νέους σχεδιαστές και θα υπάρξει διάλογος με το κοινό.

Η συμμετοχή στο 2ο Behance Portfolio Review Κύπρου είναι ελεύθερη, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν μέσω της σελίδας: Behance Review Cyprus
. Για την καλυτερη δική σας εξυπηρέτηση κάντε κράτηση στο: Eventbrite


Graphic Designer | aggeliki.mk@gmail.com 
"Πολίτης της Κυριακής" | "Παράθυρο" 01.10.17 #Γραφιστορίες #110




Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!